Ο αγαπημένος πατέρας του ελληνικού κινηματογράφου

αγαπημένος πατέρας

Παγκόσμια ημέρα του πατέρα σήμερα και επέλεξα να γράψω για πέντε ηθοποιούς που ως πατεράδες έχουν αφήσει εποχή στην χρυσή εποχή του κλασικού Ελληνικού κινηματογράφου. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι όπως ο εξαιρετικός Μίμης Φωτόπουλος στην αξέχαστη κωμωδία της Φίνος Φιλμ, “Ο Θόδωρος και το δίκανο” . Όμως επέλεξα αυτούς που τον συγκεκριμένο ρόλο τον υποδύθηκαν σε περισσότερες από πέντε ταινίες.
Επίσης μπορείτε να ψηφίσετε κι εσείς τον αγαπημένο σας από τους παρακάτω.

Λαυρέντης Διανέλλος
Υποδύθηκε τον πατέρα σε αρκετές ταινίες της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου. Ωστόσο έντονα στην μνήμη μας έχει χαραχτεί μια. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την “Μανταλένα” που σκηνοθέτησε ο Ντίνος Δημόπουλος και στην οποία είχε ούτε ένα ούτε δύο άλλα εφτά παιδιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως πρωτότοκη.

Λάμπρος Κωνσταντάρας
Ως πατέρας εμφανίστηκε αρκετές φορες στην μεγάλη οθόνη. Όμως στην ταινία “Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι” ήταν πραγματικά υπέροχος προσπαθώντας να τα καταφέρει με τρείς ολίγον τεμπέληδες γιούς.

Ορέστης Μακρής
Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο σινεμά ήταν “Ο μεθύστακας” σε έναν δύσκολο ρόλο που σημάδεψε την κινηματογραφική του καριέρα. Υποδυόταν έναν πατέρα που είχε χάσει στον πόλεμο τον μοναχογιο του και προσπαθούσε να ανεξαρτητοποιηθεί για χάρη της κόρης του.

Παντελής Ζερβός
Μια γνώριμη φιγούρα πατέρα στον Ελληνικό κινηματογράφο είναι αυτή του Παντελή Ζερβού. Ενός ανθρώπου που στην πραγματική του ζωή είχε χάσει και μια κόρη. Στο σινεμά αξιοθαύμαστη είναι η ερμηνεία του ως πατέρας στην δραματική ταινία της Φίνος Φιλμ “Η Μαρία της σιωπής”.

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Ο αγαπημένος ηθοποιός παρότι δεν είχε δικά του παιδιά όποτε χρειάστηκε σε κάποια ταινία να υποδυθεί τον πατέρα ήταν εξαιρετικός. Χαρακτηριστική όμως ήταν η ερμηνεία του στην κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου “Δεσποινίς διευθυντής” που φρόντιζε με απολαυστικό τρόπο την κόρη του που υποδύοταν η Τζένη Καρέζη.

30
Αγαπημένος πατέρας του ελληνικού κινηματογράφου

Αγαπημένος πατέρας;

 

Το γκάλοπ επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr, Χρήστος Κωνσταντίνου.

Περισσότερα παιχνίδια..

vol.53

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου vol.53

Αν σου αρέσουν τα κουίζ για ελληνικές ταινίες, τότε αυτό το κουίζ ελληνικού κινηματογράφου θα σε ενθουσιάσει! Μπες τώρα και προσπάθησε να απαντήσεις σωστά σε όλες τις ερωτήσεις του κουίζ!!!
Παίξτε τώρα..
vol.52

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου vol.52

Άλλο ένα κουίζ του ελληνικού κινηματογράφου σε περιμένει για να δώσεις τις σωστές απαντήσεις και να τεστάρεις τις γνώσεις αλλά και τη μνήμη σου. Σπουδαίες ταινίες που άφησαν εποχή, τις [...]
Παίξτε τώρα..
© 2023 ellinikoskinimatografos.gr. All rights reserved.